Otomobil Camları Değişiyor (video)


  General Motors, İsrail’deki Bezalel Academy Mezunlarıyla yaptığı “Akıllı Cam Teknolojisi” ile hem otomobil sektörüne hem de iletişim sektörüne yeni boyut kazandırdı.





 “GM Windows of Opportunity”, otomobil camının bir tablet bilgisayar gibi özel bir yazılımla çalıştırıldığı yeni bir teknoloji. Dijital reklam için de yeni bir mobil mecra. 


Windows of Opportunity’nin dört ayrı programı mevcut,


 Foofu: Pencere üzerinden basit çizimler yapılabilen bir uygulama, işlevsel olmaktan çok daha keyifli bir yolculuk için tasarlanmış.


  • Otto: Yol şekillerine göre ilerleyen animasyon karakteri otto farklı hareketlerle yolu eğlenceli hale getiriyor. 
  • Spindow: Dünya şehirlerinin küre üzerinden hareket ettirilerek seçildiği ve 360 derece pencerede görüntülendiği uygulama çok iddialı görünüyor. 
  • Pond: Müzik paylaşımının ve sosyal medyanın yer aldığı Pond da arkadaş çevrelerinin Google+’da olduğu gibi çemberlere eklenmesiyle işliyor, konuşmak istediğiniz kişileri balık kovanıza atıp pencere açıyorsunuz.



 İlerleyen zamanlarda gelişen bu programlar sayesinde “Hürriyet, Nokia Ovi’de, Apple Store ve Pond’da!” şeklinde duymamız çok mümkün. Uygulamalar, otomobil alıcılarının satın alma sürecinde hibrid araç gündemi kadar önemli olmayabilir, fakat ilerleyen yıllarda teknolojisinin geliştirilmesiyle olmazsa olmaz haline geleceğini düşünebiliriz. Özellikle dokunmatik telefonların akıllı cama bağlanabildiğini hayal ettiğimizde General Motors bu patentten çok şey kazanabilir.