Türkiye’nin en yüksek tirajlı gazetesi Zaman 25 yaşında !


Türkiye’nin en yüksek tirajlı gazetesi Zaman, 25 yaşında. Ülkenin değişmesinde önemli roller oynayan gazete, demokratik yayınlarıyla  dikkat çekiyor.
Agâh Efendi Sokağı, Uçar Han, Kat: 2 Ulus-Rüzgârlı… Rüzgârlı Sokak diye anılsa da Agâh Efendi Sokağı’ydı asıl adı. Dar yolları, köşe başı şarapçıları, köhne binalarıyla ve başkentte medyanın konuşlandığı yer olmasıyla nam salmıştı. Başınızı nereye çevirseniz, bir gazetenin haber merkezi yahut matbaası karşınıza çıkardı o zamanlar. Dönemin en önemli gazetelerine beşiklik ediyordu bu sokak. Hürriyet, Milliyet, Güneş, Günaydın, Ulus, Barış…
İstanbul’un Babıali’si neyse Agâh Efendi Sokağı oydu Ankara için. Agâh Efendi 1860’ta Türkiye’nin ilk özel gazetesi Tercüman-ı Ahval’i çıkaran kişiydi. İsmiyle müsemmâydı sokak hâsılı.
Tarihler 3 Kasım 1986’yı gösterdiğinde Agâh Efendi Zaman gazetesi ile tanıştı. Tirajı düşük ama etkisi büyük bir gazeteydi o zaman da. Merkezi Ankara olup ulusal yayın yapan tek gazete olarak yayın hayatına başlamıştı.  ( demiş bir Haber sitesi )



Tarihler 02 Mart 2012'i gösteriyor ve 3 Kasım 1986 daki gibi Tiraji düşük ama etkisi büyük bir gazete 

Neden mi Tirajı Düşük etkisi büyük ?
Tiraji düşük çünkü Türk Milletine zorla satılan bir gazete ya soba da yakılır yada çerezcide küllah yapılır.
Şahit olduğum bir kesit;

Zaman gazetesi Aboneleği satan kişiden bir esnaf abimi kandırma çabaları

- Abi bu ay gazete gönderiyorum sana !
+ Gönderme bu ay işler kesat
- Abi ben göndereyim '' Allah rıskını verir bak ''
+zaten okuyamıyorum yazılan kelimeler çok küçük
-Abi bön gönderiyim bak önümüzdeki ay mübarek ramazan ayı

SONUÇ : Etkisi büyük bir gazete ve Esnaf Abim o ay  Zaman gazetesi üyeliğini alır gazeteyle ne yaptıgını  yukarıda belirttim.